Rätt ljus till jul

Julen är på många sätt ljusets högtid. Förvisso är det kanske mörkt utomhus, men inomhus kryllar det ofta av ljus i alla möjliga former. Här kommer några tips på hur man kan tänka kring just ljus inför julen.

Fyra tända ljus

Under julen förekommer ljus i en rad olika varianter, i form av till exempel julgransljus, adventsljusstakar, adventsstjärnor och dylikt. Just julgranen är är kanske den allra främsta källan till ljus i juletid. Här kan det vara kul att kanske tänka utanför ramarna och satsa på julgransljus i olika färger eller varför inte i form av små lysande figurer. Ett annat bra tips för den som varje jul förbannar sig över sladden till julgransbelysningen är att införskaffa trådlösa julgransljus, som går att hitta för några hundralappar.

Något som också är mysigt under julen är att ha levande ljus. Den klassiska adventsljusstaken är givetvis ett självklart inslag och gärna då dekorerad med lite mossa och annat pynt i form av tomtar och liknande. Små värmeljus lite varstans är också väldigt mysigt att ha tänt under mörka decemberkvällar. Vill man ha det lite extra mysigt är ett bra tips att satsa på någon form av doftljus och gärna då ett som doftar av jul.

Adventsstjärnor att hänga i fönstren är något som också är trevligt att ha. Har man en trädgård ska man givetvis också lägga lite energi på belysning utomhus. Några ljusslingor i träd och buskar är något som verkligen piggar upp eller varför inte ett par marschaller. På senare år har det också blivit allt vanligare att dekorera hela sitt hus i julbelysning, något som troligtvis kommer från USA där husen i vissa fall ser ut som blinkande ljusshower.